Geoblog.pl    genek    Podróże    wakacje 2026:Brazylia, Paragwaj, Argentyna, Urugwaj, Chile, Boliwia, Peru    Kondory nad kanionem Colca
2026
sie

Kondory nad kanionem Colca

Peru
Peru, Chivay

16.08.2026 Arequipa - Colca - Cuzco

wymeldowujemy się z hotelu, bierzemy nasze pleczaczki i zgłaszamy gotowość do wycieczki. O umówionej godzinie pod hotel podjeżdża busik i tak w grupie ok. 15 osób będziemy realizować naszą objazdówkę mającą w sumie z 400 km w tę i we wte i kilka punktów kontrolnych:

1. Chivay - śniadanie

2. Maca - kościół i zakupy na bazarze

3. Mirador Cruz del Condor - no kondorów.jest w ciul z kilkadziesiąt. Latają blisko i daleko , w kanionie i nad głowami albo siedzą na skale plus widoki na kanion i pomału powrót

4. Mirador de Antahuilque - piękny widok na kanion

5. Banos Termales de Chacapi - baseny termalne nad Colcą. Jest ich kilka woda ciepła plus normalny basen do tego mostki, zipline, rowery na drucie i podobne atrakcje

6. Chivay - obiad w tej samej knajpie co śniadanie

7. Mirador de los Andes - najwyższy punkt na wycieczce 4910 m npm z widokami na wulkany

8. Pillunehuito - minizoo z lamami, alpakami i innym lokalnym zwierzactwem

Wracamy o czasie, wyrzucają nas na Plaza de Armas. Bierzemy taxi I jedziemy na dworzec. Oczywiście trzeba kupić za 2 peronówkę. Wsiadamy w busa oczywiście typu MarcoPolo i jedziemy do Cuzco. Na dole jakby chłodniej niż na.górze, ale.jest chrapacz.

zwiedzili 61% świata (122 państwa)
Zasoby: 1733 wpisy1733 3735 komentarzy3735 20763 zdjęcia20763 0 plików multimedialnych0

01.04.2026 - 07.04.2026

16.01.2026 - 01.02.2026